22:12

Idag skulle jag ha pluggat matte.. Men det är så sjukt svårt så jag ska få lite privatlektioner i helgen istället, så då måste jag jobba ikapp!

Red igenom Cary rejält i skritt idag och han var mjuk och fin. Lyssnade bra och så, gjorde sedan övergångar till trav och jösses vad fin han var :) Det är noga med uppvärmningen, och jag är väldigt noga med att skritta länge innan och efter ridpasset, vilket jag tycker är viktigt.





Sen red jag min andra häst Grace. Vet inte om jag har skrivit så mycket om henne tidigare. Hon har haft vila ett tag, men nu ska hon sättas igång. (Lagom till jag åker bort:P) Vi var ute i skogen på en skritt runda.



I helgen har jag tänkt göra en header, på tiden kanske;) och en närmare presentation av mina hästar.

/M

DUKTIG PÅLLE

Red Cary på förmiddagen. Red först lite på banan, sen ut en sväng. Gjorde mycket galoppfattningar från halt och han är så duktig. Han är med på noterna hela tiden och inget tjafs. Sen fick han som belöning ut i skogen en sväng. Han stannade några gånger och kollade lite, men gick snällt vidare sen. :)

Nu är det dags att plugga matte igen. Längtar tills kursen är klar 25e maj!

Igår kom mina saker som jag beställde förra veckan. Provade trimmern på Cary och den funkade bra, den var pytteliten så det går endast att klippa på ställen där det inte är mycket hår, så som öron och runt ögonen. Men jag brukar klippa öronen med en vanlig sax. Trimmade lite nere vid hovarna bara med nya maskinen.


/M

GÅRDAGEN

Var i väg till ridhuset i Vika igår med Cary. Det gick jätte bra och han skötte sig bra. Red mycket övergångar och tränade galoppfattningar. I galoppen gjorde jag tempoväxlingar och han bar sig  jättebra och orkade gå i en väldigt kort galopp. Jag måste hela tiden komma ihåg att rida honom och det tyckte jag att jag gjorde igår. La fram några bommar också som vi rullade över med 12m mellan, varierade med 3 och 4 språng mellan bommarna.

Lastningen gick också jätte bra igår, det märks verkligen att jag har lasttränat honom.

Nu ska jag ut till stallet och rida sen blir det matteplugg...


/M


CARY

Ja, idag har jag bokstavligtalat flugit av Cary för första gången (på 1 år). Han startade ett litet krig när vi skulle rida ut en sväng och hoppade upp i luften och sparkade bakut, och då kom jag på sned och sen började han gallopera och då var det kört;) som tur var var vi precis vid stallet så han sprang till sin hage och ställde sig. Jag landade i en snöhög så det gick bra. Det hade dock varit skönare om det hade varit mjuk snö och inte is typ. Men jag hoppade upp på honom och sen red vi ut en sväng. Så jag anser att jag vann fighten ändå;)





Imorgon ska vi iväg och träna, äntligen. Ska ta fram lite bommar tänkte jag och trimma lite.

Var ut nu på kvällen och lasttränade Cary också eftersom vi ska iväg imorgon. Det gick bra och han var lugn. Det enda var att han bet mig i fingret, den rackarn, så nu har jag en fin blånagel..


/M

WORKING WEEKEND

Ååh så skönt att denna helg äntligen är över! Denna vecka som kommer jobbar jag bara på torsdag kväll, vääldigt skönt:) så det blir mycket häst denna vecka! Ska ta och åka till ridhuset två gånger har jag tänkt.

Jag jobbade som sagt 8-20 både igår och idag så nu är jag skapligt trött. Hästarna fick vila idag. Men igår var jag ambitiös och åkte ut och red efter jag hade slutat jobba. Men det var så skönt med lite luft och Cary var glad att få komma ut en sväng.



Idag fick jag reda på att jag och micke ska till malaysia 21 april-7 maj. Inte heelt fel!! :)

Så nu blir det att leta bikini!


/M

 


yihaaaa

Jag är glad att jag red på morgonen. Nu regnar det och är storm ute. ;)

Red iallafall igenom Cary i skritt och han var fin, lite spänd p g a blåsten men jag är nöjd.

Nu ska jag slänga i mig lite mat sen blir det jobb 13-21.

/M

LITE SHOPPING

Shoppade lite igår som sagt. Köpte denna väst från Kingsland, tycker den är snygg och jag behöver en ny väst. Dom jag har är så tunna.









Köpte även en liten trimmer. perfekt att klippa med på känsliga ställen.











och sen kom det med en grimma också;) Denna nylongrimma från

SCHOCKEMÖHLE ,fast en brun.




/M

STORM

Herregud, vad det blåser ute! Hade tänkt rida nu på förmiddagen, men jag tror jag väntar tills i eftermiddag och ser om vinden har avtagit. Lite får man hoppas att den har gjort iallafall!

Carys ben var iallafall mycket bättre idag. Så det blir en skritt tur på honom i eftermiddag.:)

Klickade hem lite nya kläder igår, så dom kommer väl nästa vecka. :)

Har en rolig sak att berätta också, men det tar vi sen!


/M

home sweet home

NU landade jag precis i soffan. Har varit en trevlig kväll med kalas för Mickes kusin och sen en sväng förbi farmor på lite kvällsfika:)

Var till stallet och kollade till Cary okså och benet var mycket bättre! Så skönt, men det blir skritt i några dagar nu och vila i helgen då jag jobbar 8-20 både lördag och söndag. Roligare helg hade man ju kunnat ha;) Ska eventuellet rida på lördag kväll efter jobbet, för min kära sambo jobbar till 23.00 då, så då kan jag egentligen lika gärna  vara i stalllet och mysa .

Cary har ju gjort illa sig i hagen nu, och när han har varit svullen i något ben så har det berott på ett sår som har uppkommit i hagen. Så därför håller jag på att kolla på skyddd att ha i hagen till honom. Han är ju en sån som har sönder och pillar på allt som han kommer åt. Så "vanliga" skydd och boots åker av lika fort som dom kommer på i princip. Nu har jag tittat runt lite och har hittat dessa:

Bild lånad från good4u.se


"Speciellt lämpliga för hästar som kan få problem med mugg i karlederna eller hästar som du helt enkelt är mer rädd om benen på och som har problem med att andra skydd blir för täta.

Hjälper till att hålla hästens ben rena, varma och lerfria samtidigt som det ger skydd mot slag, rivsår och balltramp."

De kostar runt 900/par. Får se om jag införskaffar ett par nu när det snart är lön :)

/M

Matte

Sitter här och försöker plugga, det går sakta med säkert framåt men det är svårt! Skulle ha haft mattelektion idag men läraren var sjuk så får lov att plugga hemma på egen hand.

Var och red imorse och Carys ben var lite bättre, men fortfarande svullet så jag tog en skritt tur på honom. Och efteråt tyckte jag att svullnaden hade gått ner ytterligare lite. Ska ut ikväll och massera lite och linda om honom.

Här är en fin ovisad bild på honom, på den tiden då han hette Gary ;)



Pusseen
/M

working day

Vilket hääärligt väder det är nu! Man känner hur man får massa ny energi :) så skönt!

Var ute i stallet imorse och skulle ha ridit Cary men han hade fått en spark, där han var svullen, så det blev bara lite ompyssling och promenad för honom. Vilket var skönt i solen:)

Nu har jag börjat plugga, började läsa matte c igår. Det är tufft men det kommer nog att gå  bra>:)

Nu väntar jag på att micke ska komma hem och äta lunch med mig sen blir det jobb och senare stallet. Ska titta till benet hur det ser ut ikväll..

/M

su(nny)day

Helgen har varit bra! Har inte haft tid att uppdatera här dock.  

I fredags var det jobb sen kom hovslagaren så Cary fick nya skor.

Det har kommit en ny häst till stallet som ska gå med honom, så vi släppte ihop dom efter hovslagaren hade varit där. Han har gått själv så länge jag har haft honom. Och dom jag köpte honom av hade honom inte i hage..
Hans nya komis heter Athos och är en shetlandsponny på 1m. Det ser ganska roligt ut när dom går bredvid varandra. Men dom verkar gilla varandra iallafall, vilket var skönt. Cary var överlycklig över att ha fått en kompis :')

Har bara ridit Cary i helgen. Han har gått på banan och han sköter sig jätte bra nu. Mjuk och fin är han också! Igår fick han gå ett lösgörande pass och idag blev det ett galoppass.

Har varit och kollat på Skidspelen hela dagen igår i strålande sol. Det var väldigt trevligt och mysigt!

Idag blev det att kolla lite på hopptävling. Trevligt. :)

/M

Ny dag, nya möjligheter!

Godmorgon kära läsare. Idag var det riktigt kallt här, nästan 15 minus.. Jag somm trodde våren var på väg?

Idag är jag ledig så det blir stallet nu på förmiddagen, sen hem och käka lunch och sen ska jag till komvux och skriva in mig till Matte C som jag ska läsa nu. Ska bli kul att plugga lite igen.
Var och kikade lite på hoppträning igår med Martina. Det är alltid kul och inspirerande att titta på träningar. Iallafall om det är bra tränare.
Näe, dags att dra på sig ridkläderna!
/M

Shopping

Hittade ett par snygga ridbyxor från Kingsland på Aubiose idag. Men tyvärr var dom för stora(vilket jag märkte när jag kom hem) Så det blir en sväng dit imorgon igen. Inte mig emot dock;) Jag skulle kunna gå huur länge som helst och titta på olika hästprylar. Slänger upp en bild imorgon när jag fått hem rätt storlek.



Carys box.

/M

solig ridtur

Har haft en skön förmiddag i stallet och hnu har jag nyss ötit lunch med Micke. :) Livet är bra fiint just nu!
Red Cary på förmiddagen och han var riktigt fin och sammarbetsvillig idag. GJorde mycket övergångar och öppnor. Tränade också på raka ridvägar och det gick fint. Det blir att åka iväg till ridhuset någon dag i veckan och trimma.
Ska iväg till Aubiose en sväng snart, sen stannar jag i stallet och smörjer lite. Älskar nysmort läder. Vad använder ni för produkter när ni smörjer? :)
/M

14 mars

Idag har jag jobbat på förmiddagen. Sen bar det iväg ut till stallet :) Var iväg och letade lite efter en pall, men hittade ingen. Min kära häst Cary har haft sönder pallen som jag har nu, och eftersom att han är så hög så behöver jag en pall för att komma upp;) Använder nästan alltid pall/blir uppslängd när jag rider. Hur gör ni? :)

Idag jobbade jag igenom Cary i skritt igen, ganska likt gårdagens ridpass.

Imorn är jag ledig så då blr det en hel förmiddag i stallet.

/M


Fooodtime

Sitter och äter nu. Jättegod Korvstroganoff som jag gjort ;) Skriver mer om dagen sen! Hörs! /M

If you can understand this, we can make some magic

Det är nog Carys sätt att se på livet.. ;)

Igår red jag inte då jag jobbade och sen hade vi kalas hemma för Micke som fyllde år förra helgen!

Idag blev det tyvärr inget ridhus. Jobbade igenom Cary vääldigt mycket i skritt istället på banan, och det gick bra. Han kändes väldigt mjuk och liksidig. Det brukar vara svårare i vänster varv, men det blir bättre och bättre. Red ut en liten sväng efter vi hade varit på banan och han var glaad. :)

Till och med jag kände mig pigg idag, trots att jag gick ut igår. Men nu tror jag äntligen att jag håller på att bli frisk!! :)



/M


åh!

Sitter och kollar på gamla filmer från förra året och jag vill träna nuuU! Har kommit på en bra övning som jag ska göra på söndag. :)



/M


pearl

Min lilla pärla var så duktig idag. Jag hoppas att detta håller i sig nu, ska iväg till ridhuset och träna lite på söndag. Eller det blir så å mycket som jag orkar. Blir nog galoppbommar och några låga hinder, mest styrketräning och att få in en bra rytm. Ska bli kul! 



Cary var så duktig idag vid lastträningen, nu bryr han sig intge om att han står inne i transporten så jag hoppas det funkar bra att åka iväg på söndag.

"Finklippte" honom också, och han blev så fin:) Ska klippa Grace så fort jag får tid.


En bild på Cary och Grace i bakgrunden från sommaren -10.


/M

Oh it's crazy and it's true

Yesss, idag mår jag bra.
Var ute i stallet på förmiddagen och red igenom Cary. Gjorde mycket övergångar och halter och han var fin. Red bara i ca 35 minuter men jag var helt slut efteråt. Hoppas jag får tillbaka orken och energin snaaart för detta är så drygt att inte orka göra något!
Mia var ut och behandlade Cary efter jag hade ridit och hon tycker han känns väldigt mjuk och fin, vilket är roligt! Dock så måste han nog bli "knäckt" av en kiropraktor. Så vi får se när det kan komma någon.
Ska ta och duscha och städa lite inför kalaset imorgon och sen ut till stallet igen en sväng!
Ska ta och klippa Cary och kanske lastträna honom på eftermiddagen.
Det var visst lite jag inte hann med ändå trots att jag har varit ledig i fyra dagar? Konstigt hur dagarna bara flyger iväg.
/M

sleeepy

Nu ska jag och min fina pojkvän ta och lägga oss och kika på en film. Imorgon blir det en tidig dag, har morgon i stallet och ska rida Cary innan halv nio. Då kommer Mia ut och ska knåda och klämma lite på honom och det är bra om han är riden innan, så han är lite lugnare.
Lyckades få tag i EN halmbal idag, på ca 15 kg för 100:- rena rånet! Ska fortsätta leta imorgon... Någon som har tips på vart man kan köpa?
Godnatt!
/M


min fina

Effektiv

Har precis kommit hem efter en hel förmiddag i stallet. Tog tag i alla de saker jag skulle göra nu när jag är ledig. Så som att städa mina skåp, skruva upp lite grejer och tvätta vattenkoppar och krubbor. SKÖNT att det är gjort nu iallafall. Det brukar ta ett tag innan jag tar tag i att städa, men det blir bra när det är gjort.

Red Cary på banan och det gick bra. Han kändes mjuk och fin och han lyssnade bra. Han var även lugn trots att det var storm ute. (Bredvid våran ridbana står det ett stort tält, vilket fladdrar och låter om det blåser ute.)
Efter det så lasttränade jag honom lite och det gick super. Min lilla plutt. Skönt att han har blivit lättare att lasta nu på de senaste dagarna bara. Skamden som ger sig, eller?;)
Nej, nu ska jag försöka leta på någon som säljer halm....


/M

Dagen

Idag blev jag äntligen "frisk förklarad" av doktorn. Så nu kan jag äntligen börja rida, dock lugnt till en början. Vi får väl se om jag klarar det.. Men jag ska försöka ta det lugnt för jag vill inte bli sjuk igen.

Kom ut rätt sent till stallet idag så Grace fick vila idag med. Men Cary fick röra på sig. Longerade honom idag och det gick jätte bra. Gjorde mycket övergångar och han lyssnade super bra!

Sen var det dags att lastträna honom. Har gjort det några dagar i rad nu och jag har nog kommit på ett väldigt bra sätt att få in honom på.
Och tro det eller ej, idag gick han in på en gång och stod så lugnt och snällt inne i transporten. Ända tills han slog upp huvudet i taket och snön rasade av taket så då gick det fort ut. Men då var det bara att börja om igen, och efter några minuter var han inne lika lugnt igen, skönt:)

Har varit iväg med min kära pojkvän och hämtat spån idag också så nu är det bara halm kvar som ska hämtas, om jag får tag i något..

Nu ska jag krypa ner i sängen, har precis kommit hem från "Killer Queen" på lugnet.

Godnatt!
/M


sjukling...

Hej igen! Här har det varit dött ett tag. Detta mest på grund av att jag har varit sjuk i drygt en månads tid och inte har fått/kunnat rida. Ska till doktorn på åter besök idag och hoppas verkligen att jag får börja rida igen! Blir snart galen av att bara "ta det lugnt."
En liten snabb update om hästarna: Grace har fått vila denna månad och Cary har blivit longerad, lite riden och lasttränad. Så han har hållits igång någorlunda iallafall.
Cary har varit iväg på en hopp-träning i Avesta också, där det var en duktig tjej som red honom. Det är alltid kul att se andra rida ens häst:) tyvärr låg kameran i bilen.
Här hemma rullar allt på och vi har köpt lite nya grejer till lägenheten men den är långt ifrån klar.
Nej, nu ska jag äta frukost och vänta på att få åka till doktorn.
Hörs sen!
/M


cary

RSS 2.0